Rode daken in Münster
Geschreven door:taalreizen
Datum geplaatst:September 12, 2016
Geplaatst in:Home / Locaties / Duitsland / Münster / Münster ontdekken

Münster ontdekken

munsterVergeleken met steden als Berlijn en München, is Münster zeker een insidertip voor toeristen. Wij Duitsers weten echter wel dat “Westphalia’s hoofdstad” zeker een bezoekje waard is.

Deze universiteitsstad combineert het oude en het nieuwe, en er is voor iedereen wat te vinden, van ontspannen en veilig tot cultureel en stylistisch.

Münster is altijd een van de populairste Duitse steden geweest voor studenten, het is dan ook niet raar dat de stad een van de jongste populaties heeft.

Je kunt studenten bijvoorbeeld in de bars bij het “Kuhviertel” vinden. Bijzondere bars zoals Das Blaue Haus, Cavete of de oude brouwerij Pinkus Müller maken de omgeving tot een uitstekende plek om zowel ’s middags als ’s avonds rond te hangen. Voor een avondje uit kun je ook naar Hawerkamp, hier vind je de muziek- en clubscene en er valt altijd wel wat te dansen.

In Münster is ook veel cultuur te vinden. De stad heeft een groot aantal geressorteerde historische gebouwen en ontelbare kerken en een koepelgebouw dat de skyline van Münster domineert. Ben je een zoetekauw? Dan raad ik je het oudste café van de stad aan: “Café Grotemeyer”, opgericht in 1850 in de stijl van het Viennese koffiehuis. De fijnste marsepein en prachtige chocolaatjes zijn hun specialiteit, maar als je er toch bent, waarom probeer je dan niet een van de geweldige cakes uit? Of misschien wel twee?

munster2Een van de vele museums die een bezoekje waard zijn is het Museum of Natural History, gelegen onder één dak met het planetarium en het Westphalian State Museum. Vlak daarnaast vind je de lokale dierentuin en het reservoir Aasee – een fijne plek om in de zomer barbecues te houden, te gaan joggen of een waterfiets te besturen. Over transport mogelijkheden gesproken: Münster staat bekend om zijn vele fietsers. In de stad zijn twee keer zoveel fietsen te vinden dan inwoners, en het is Duitslands meest fietsvriendelijke stad.

Als ik aan mijn zus, die al tien jaar in Münster woont, vraag wat zij het leukste vindt aan de stad dan zal ze waarschijnlijk zeggen: ‘de konijnen’. Ieder jaar in de lente zijn er in Münster ontzettend veel konijnen te vinden. Je ziet ze zelfs grazen langs de drukke rotondes. Ik denk dat iedereen zijn favoriete dingen heeft in de stad, maar we zijn het allemaal over eens dat Münster een stad is waar je een goed leven kunt leiden. Bij de LivCom Awards van 2004 is het zelfs verkozen tot meest leefbare stad ter wereld.

Met zo’n goede levensstijl en meer dan 20% van de inwoners als student, is Münster de ideale locatie om Duits te leren. Apple Languages biedt Duits cursussen aan voor studenten ouder dan 16 (15 jaar oud in de zomer) bij onze Duitse taalschool midden in het centrum van Münster!

Johanna

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024